Donnerstag, 18. Juli 2013

Znowa naprašnik

Zwjazk serbskich studowacych z.t. (ZSS) chce so za serbskich studentow aktiwnje angažować. Waše studijne města su hłownje zwonka Łužicy a z tym wam pomoc a podpěra na městnje hustohdy pobrachuja. Z nachwilnym wobsadźenjom městna koordinatorki za studentske naležnosće prócuje so ZSS z.t. w tutym času styki k serbskim studentam a studentskim towarstwam – wam – nawjazać. Zo pak by wam pomoc a podpěra po zakónčenju tuteho projekta dale zaručena była, su kontaktowe daty trěbne. Z tym móža so nawjazane styki bjezporočnje dale wjesć. Nimo toho nastanje wulka syć, kotraž je tež wam studentam mjezsobu wobohaćenje. Móža so styki mjez studentskimi městami natwarić, studenća móža zwěsćić štó hišće w samsnym abo susodnym měsće studuje, přeprošenja docpěja tež studentow w kućikatych kónčinach němskeje a snano budźe syć tež z pomocu na přihot za kóždolětnu Schadźowanku.
Datowa banka pak ma wam tež słužić, zo šće wo dźěłowych móžnosćach w serbskich institucijach a wobłukach informowani a runje tak ma słužić serbskim institucijam a druhim dźěłodawarjam při namakanju serbskorěčneho personala.

Zo by ZSS efektiwnje na tym dźěłać móhł, je na wašu pomoc připokazany. Wažny krok za to je mjezdruhim wupjelnjenje slědowaceho naprašnika. Za pomoc smy jara dźakowni.

K tomu namakaće pod https://www.dropbox.com/sh/u0bq0249yv30qyl/QFUhIlJMJy naprašnik a dokument k dato-škitowemu zakonjej w Sakskej. Wjeselimy so přez kóždu studentku / kóždeho studenta, kotraž/-yž so při naprašowanju wobdźěli. A dokelž wězo wšěch serbskich studentow njeznajemy a tež kóždu/kóždeho přez tutón puć njedocpějemy, prosymy was wo pomoc, w tym, zo komilitonow abo něhdyšich sobušulerjow na naprašnik skedźbniće.
Hdyž maće naprašnik wupjelnjeny, potom składujće tutón prošu tak: mjeno_předmjeno_studijne město.doc(x) (abo na open office format) a sćelće jón na  student.witaj.zss@live.de.

Wutrobny dźak wam!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen