Mittwoch, 26. Juni 2013

Štó smy....?!

Lubi studenća!

Zwjazk serbskich studowacych chce so zaso aktiwnišo za serbskich studentow zasadźować a angažować. W lětušich wólbach do Zwjazkoweho předsydstwa je so Tomaš Jurk k zastupjerjej ZSS w Zwjazkowym předsydstwje Domowiny wolił a wěnuje so nětko na tutej runinje studentskim naležnosćam. Tomaš Jurk, pochadźacy z Wotrowa, je w Iserlohn Informatiku studował a znaje serbske studentstwo derje. Nimo toho běše wón jedyn z tych aktiwnych při załoženju domowinskeje skupiny Wotrowska młodźina O2
w lěće 2003. Wulke zasłužby měješe Tomaš Jurk jako załožer serbskeje internetoweje platformy
www.interserb.de, kotraž słužeše wjele lět, wosebje młodźinje jako wirtuelne serbske zetkawanišćo.

W ramiku wožiwjenja ZSS je so tež tak mjenowany mini-job studentskeho koordinatora wutworił, kotryž je so z Francisku Wróblowej wobsadźił. Mnohim skerje jako Franciska Kralec znata, studowaše wona w Lipsku a w Halle stawizny a etnologiju a je so w tutym času aktiwnje na studentskim žiwjenju we woběmaj městomaj wobdźěliła. Wona je sobustaw Sorabije Lipsk, běše něšto lět w redakciji studentskeho satiriskeho časopisa Šeršeń a je w studentskim chórje sobuspěwała.

Tomaš Jurk a Franciska Wróblowa podpěrataj so aktiwnje wot Dowominy a Witaj - Rěčneho centruma. Iniciator wožiwjenja ZSS je Clemens Škoda, referent za kulturne naležnosće a wukraj. Wón je městno studentskeho koordinatora do žiwjenja wołał a koordinatorku při wšěm podpěruje.

Hromadźe spytamy wam studentam ze stajnym partnerom być a wam při wšěm pomhać, podpěrować a was wo wšěch wažnych projektach a terminach informować.
Nimo tuteho bloga eksistuje w socialnej syći facebook tež skupina Zwjazka serbskich studowacych z.t., kotraž serbskich studentow po cyłej Němskej zwjazuje a stajnje wo relewantnych nowosćach a pokiwach informuje (https://www.facebook.com/studentstwo).



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen